Jump to content

Solar panel doesn’t appear to be charging.


Recommended Posts

Hi All,

Another question from me - I have a solar panel that runs through a controller to the battery. It was working fine after installation earlier this year, but now it’s not. Today it was showing on the controller as the panel producing between 10 - 12volt, but no amps going into the battery. A volt metre confirmed the voltage - but I can’t figure out why it isn’t charging the battery.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

True, but the vast majority do, and 10-12v disconnected is bad

OK, the multiple controllers/regulators/sources for one bank discussion.   1st how the regulators (multi stage, smart type) charge controllers work is basically like this;   They begin with Bulk c

Posted Images

Thanks. It’s an mppt controller. Disconnected from the controller and direct to the multi metre it was still only showing fluctuating between 10 - 12 volts. Do you think the panel is knackered - it wasn’t shaded....

Edited by carpenter29
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...