Jump to content

Diagnosing fuel pump problem


Recommended Posts

Sorry for the late reply guys, in Hawaii at the moment. Jim, I’ve taken the carb drain out and priming results in not much fuel coming through, nowhere near what’s squirting through the hoses when priming. The bulb is tight when priming, I’ve just replaced the tank, hose (with new primer) and put an in-line filter in the hose.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ok gas is arriving at the carb no problem but doesn't get to the float bowl - as IT suggests the issue is related to the float valve... has it run nicely at all since the recent overhaul - if not it m

Well I’ve been running it all morning in the drum and it seems to be running pretty well. Even idling in gear which it never used to do properly.   Next step is to give it a good run around the har

ok gas is arriving at the carb no problem but doesn't get to the float bowl - as IT suggests the issue is related to the float valve... has it run nicely at all since the recent overhaul - if not it might be an assembly issue (i've seen floats installed upside down and the carb apparently went together no problem but the float valve was jammed). let us know what you find. 

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

So I did some fiddling today. Took the bowl off the carb and confirmed that plenty of fuel is squeezing through. Put it back on and now when I prime with the bowl drain open I get a steady flow of fuel. I had given the inlet valve another spray of carb cleaner so maybe something was blocking.

 

So now I’ve been playing around with it this afternoon, sequence to get it running is:

 

1. One pull on full choke

2. Two pulls on half choke and it starts. It’s idling high, adjusting the idle screw lower results in it stopping. Pushing the choke in slowly results in it stopping as well.

 

I’ve played around with both the idle screw and the high speed screw but I’m not 100% sure on what the settings for the screws should be, or even a rough starting point to allow me to tune it. Could it still be a float issue? Is there a method to test if it’s an air leak?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...