Jump to content

Depth Transducer


Recommended Posts

I am currently having more problems with my Nexus NX2 system depth giving a no response, does anyone know what I should detect voltage wise on the wiring? There are 3 wires to the depth transducer which doesn't look to be on the network. What are the white and brown (can I feed 12V to this one? as there is no supply) wires used for? I am starting to upgrade to B&G but currently waiting for a transducer.  

Screenshot.png

Link to post
Share on other sites

Had a look at the server for the system and there isn't any LED flashing for the depth so that indicates a fault in the Server itself..... The beginning of the end I suspect.

Link to post
Share on other sites

I too run a nexus system with all bits except the depth sounder, have that wired in to the Lowrance MFD.

Not too sure a lack of flashing indicates a server fault, I.e if you remove the log or wind there is no flashing either as there is no pulses coming in. You maybe right as I have no depth garage to confirm if it should flash, certainly the compass doesn’t.

Am a big fan of the nexus gear, the wind sensor with a horizontal axis is superior to anything out there today in my book.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Well I tell a lie. Have just checked and the compass does have a flashing lite, and the log while stationary has a steady led, but I know it does flicker whilst underway.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...